Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2014 11:56 - ГЕРМАНИЯ Е КОЛОНИЯ НА САЩ, А ЕВРОПЕЙСКИТЕ МЕДИИ ОБСЛУЖВАТ АМЕРИКАНСKИТЕ ИНТЕРЕСИ ПОД НАТИСКА НА ЦРУ
Автор: viktorkordon Категория: Политика   
Прочетен: 3197 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 26.10.2014 17:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГЕРМАНИЯ Е КОЛОНИЯ НА САЩ, А Европейските медии обслужват америкаНСkИТЕ ИНТЕРЕСИ под натиска на ЦРУ

image


Оглушителен скандал се разгоря в Германия след отпечатването на книгата на немския журналист и публицист Удо Улфкоте, озаглавена „Купените журналисти” („Gekaufte Journalisten”).

 

На страниците на своята книга водещият журналист и редактор на един от най-големите германски вестници Frankfurter Allgemeine Zeitung, а също и критик на исляма Удо Улфкоте признава, че 17 години е писал статии, разследвания и изобличения буквално под диктовката на сътрудниците на американските специални служби. След излизането на всяка негова книга обаче, той или е притесняван от спецслужбите с обиски или семейството му е било заплашвано със смърт от ислямски религиозни фанатици. Улфкоте казва: „Аз преживях три инфаркта за последните 24 месеца. И ако в края на своя живот се замисляш какво би променил, ако можеш да изживееш живота си отново, аз бих казал, че не си струва да живея живота на т. нар. журналист, какъвто имах аз”.

 

Немският журналист Удо Улфкоте разказа пред телевизия RT, че той например е бил принуждаван да публикува статии на американски агенти, подписани от негово име. Отказът на журналиста би означавало да бъде уволнен. Улфкоте разкри как се „правят” гръмките статии в европейските вестници.

„Публикувах от свое име статии, написани от агенти на ЦРУ и други служби, най-вече от немските тайни служби [които са създадени от САЩ], разказа журналистът.

„Един прекрасен ден агентите от BND (германската Федералната служба за разследване) дойдоха при мен в кабинета ми в Frankfurter Allgemeine във Франкфурт. Те поискаха от мен да напиша статия за Либия и Муамар Кадафи… Дадоха ми цялата необходима секретна информация и ме накараха да сложа името си под статията”, сподели журналистът.

В тази статия пишело, че Кадафи се опитва да построи тайно завод за изработване на химическо оръжие. Историята се разнесла из всички световни медии буквално за броени дни.

Освен в интервюто пред RT, Улфкоте разказва цялата истина за медиите в книгата си „Купени журналисти”, където авторът споделя, че съжалява и се срамува от това, което е правил в миналото.

„Аз вършех погрешни неща. Правех го, за да манипулирам хората. Това беше истинска пропаганда. Моите колеги също се занимават с подобни неща, защото са им платили. Става дума не само за журналистите в Германия, но и в цяла Европа”, заяви Улфкоте.

„Станах дори почетен гражданин на Оклахома, защото пишех статии, одобряващи политиката на САЩ. Подкрепяха ме агенти от ЦРУ, а аз им помогнах в няколко случая, в които без моята журналистическа помощ, те просто биха се опозорили”, каза още журналистът пред RT.

Улфкоте заявява в интервю за телевизионния канал „RT“, че западната преса работи като пропагандна машина на САЩ и ЦРУ, която цели да донесе нова война в Европа.

Удо Улфкоте разказва за това как е трябвало да работи като част от корпоративните медии:

„Бях журналист около 25 години. През цялото време бях подучван да лъжа и манипулирам хората. Уморих се да лъжа. Немските и американски медии се опитват да донесат война на хората в Европа, нова война – срещу Русия. Те манипулират обществеността, целейки да очернят Русия”., заявява журналистът.

 

В интервю за вестник „Взгляд журналистът споделя:

„Аз не получавах пари, а подаръци като златни часовници, екипировка за гмуркане, пътуване и престой в пет звездни хотели. Знам много немски журналисти, които от това можеха да си позволят да си купят вила за почивка в чужбина. Но много по-важно от парите и подаръците е това, че ако пишеш проамерикански и пронатовски материали, ти оказват подкрепа. Ако не правиш това, тъпчеш на едно място, позволяват ти само да сортираш писмата на читателите в редакцията”.

 

„Когато отново и отново летите в САЩ, където навсякъде плащат вместо вас и ви канят да интервюирате американски политици, вие се приближавате все повече към кръговете на властта. И ви се иска да останете в кръга на този елит, и пишете така, че това да се понрави на този елит. На всеки му се иска да бъде журналист-звезда, комуто е позволено да говори ексклузивно с известни политици. Но едно невярно предложение – и вашата кариера на звезден журналист отива в миналото. Всеки знае това и всички сътрудничат”.

 

„... всеки ден виждам в новините как американците отново и отново готвят поредната война. Този път в Украйна и против Русия. Това е все същата игра. Дори и за пълните глупци е очевидна едностранчивата пропаганда на САЩ против Москва след катастрофата на МН17. Сега американците даже замислят как да взривят в Украйна атомна електроцентрала и да обвинят сепаратистите или руснаците. Това слушам постоянно и то е безсъвестно”.

 

Въпрос от „Взгляд”: Вие твърдите, че Германия е „бананова република”. Не е ли това твърде сурова присдъда? Все пак в Германия има опозиция, включително и радикална, и в медиите съществува критика по отношение на правителството. Така например, наскоро беше излъчено нашумялото предаване Die Anstalt, в което имаше много остра критика по адрес на необективните германски медии.

 

Удо Улфкоте: „След като бе излъчено споменатото от вас предаване, срещу журналистите, които под формата на сатира се изказаха критично против немските медии и, преди всичко – против проамериканското представяне на събитията, бяха подадени жалби и тях ги призоваха в съда. Това е доказателство, че Германия е бананова република, в която не трябва да се критикуват едностранчиво осветените събития със способите на сатирата. Това е симулация на свободата на пресата и е безумно”.

 

Взгляд: Какво мислите за натиска върху политици, които немската преса обедини в така наречената група на „разбиращите Русия” (Шрьодер, Гизи, Вагенкнехт и др.) и върху проруските журналисти?

 

Удо Улфкоте: „Разбиращите Русия” са културни искрени хора. Аз говоря така, въпреки че в политически план не принадлежа към тях. Но аз ги уважавам за тяхната честност. Натискът върху тях е типичен за банановите републики от типа на Германия, където отклоняващите се от основния курс биват жестоко потискани”.

 

Взгляд: Казахте, че спецслужбите шест пъти са обискирали дома ви. Но ако вие просто сте публикували това, което са ви давали тези служби, то какво могат да търсят в дома ви? От сруга страна, ако вие сам сте намирали информация, която службите са се опитвали да скрият, то значи, че вие сте действали като независим журналист, а не като „неофициален агент на ЦРУ”?

 

Удо Улфкоте: „Това е грешка в превода, не спецслужбите устройваха обиските, а тайната държавна полиция. Това, което при нацистите се наричаше гестапо [съкращение от „Geheime Staatspolizei” — „тайна държавна полиция“], сега се нарича отдел за държавна безопасност. И те идваха и шест пъти провеждаха обиски под предлог, че съм издавал държавни тайни. Това са мерки за сплашване, характерни за банановите републики”.

 

Взгляд: Вие казвате, че публикуването на книгата може да ви донесе проблеми. Какви, например?

 

Удо Улфкоте: Вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung ми заяви в писмен вид, че ще се жалва от мен в съда за нарушаване на углавното, глажданското и трудовото законодатеелство и журналистическите корпоративни норми. Дори само това може да ме унищожи. Както чувам, много други искат да ме пратят в затвора затова, че отново съм издал „държавните тайни”. Ще почакаме да разберем как ще реагира ръководството на банановата рапублика Германия, защото са компрометирани и всеки може да прочете в моя бестселър как тук се симулира свобода на печата и че демокрацията в Германия е само илюзия”.






Същото видео с превод на български език можете да гледате тук на сайта на телевизия Алфа между 26-та и з9-та минути. 

Източници:

http://www.cross.bg/statii-ylfkote-zhyrnalistut-1436629.html#axzz3HAgwDzX0

http://www.ntv.ru/novosti/1255021/

https://alterinformation.wordpress.com/2014/10/11/84737243/

https://alterinformation.wordpress.com/2014/10/11/84737243/

http://www.infowars.com/leading-german-journalist-cia-media-pushing-for-world-war/




Гласувай:
6



1. bojinkata - Целият ЕС е колония!
26.10.2014 12:23
Целият ЕС е колония!
цитирай
2. ok3223 - Човека е написал
08.07.2015 19:30
истината и един ден ЕС ще го отнесе.
САЩ са далече, ЕС наблизо ...
цитирай
3. krumbelosvet - Човек от кухнята, след три инфаркта,
08.08.2016 08:07
споделя конкретни факти за това, за което милиони обикновени хора отдавна се досещат. Господарите обаче запазват ресурса да унищожат милиарди хора в "Стария свят", а и в новия, в името на " Новия ред". Кой ще изпревари? Русия за N-ти път в "смертньiй бой с проклятою ордой"".
цитирай
4. krumbelosvet - Европейската преса
04.06.2020 09:33
и ЦРУ. Заслужава си римейк
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: viktorkordon
Категория: Политика
Прочетен: 276132
Постинги: 105
Коментари: 264
Гласове: 156
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол