Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2014 12:44 - ИЗБРАХА НАЙ-НАГЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА ЛЪЖА В САЩ
Автор: viktorkordon Категория: Политика   
Прочетен: 1364 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 28.12.2014 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Избраха най-наглата политическа лъжа в САЩ


Източник:
blitz.bg


2014 година не се отличи по нищо от предходните

 

Едва ли някой друг по света си позволява така вдъхновено да лъже, като ръководството на САЩ. Журналистите съставиха топ 3 на най-наглите лъжи, които са излезли от устите на американските политици и са влезли директно в ушите на обикновените американци. 2014 година не се отличи по нищо от предходните, отбелязва The Daily Dot, давайки ярки примери.

 

За най-голямата лъжа на отиващата си година журналистите посочиха изявлението на бившия ръководител на ЦРУ Майкъл Хейдън относно това, че „усъвършенстванията на разпитите“, за които се говори в доклада на Сената за Цру, нямат нищо общо с мъченията. В статията предлагат открито да се признае, че задържаните след атентатите от 11 септември са били измъчвани, за което в доклада са налични многобройни свидетелства - само е необходимо да се наричат нещата с истинските им имена. 

„Когато Хейдън с каменно лице говори, че „храненето“ през ректума без медицинска необходимост не е мъчение, а необходима процедура, той лъже целия американски народ“, пише в статията. „След втората световна война САЩ съдиха японските офицери за мъченията на американски войници с вода, но когато ние правим същото със стотици затворници, нима законът е на наша страна?“, пише още в статията. 

The Daily Dot отбелязва, че по време на Нюрнбергския процес Щатите отхвърлят възможността за оправдаване на мъченията при всичките, дори и най-извънредните обстоятелства, но в 21 век те употребяват варварски методи на разпит: сексуално и физическо насилие, инсцениране на погребение, давене, лишаване от сън за няколко дни – всичко това попада в определението за мъчения, дадено от ООН. 

Втората „класическа политическа лъжа“ е твърдението за липсата на климатични промени вследствие на човешката дейност. Това заявиха едновременно няколко политици, сред които сенаторът републиканец Марко Рубио и сенаторът Тед Круз. Независимо, че 97% от научните работи по темата потвърждават факта за пагубното влияние на промишлеността, автомобилите, изсичането на горите и другите дейности върху климата, ръководството на САЩ предпочита да отрича очевидното. 

САЩ са едни от най-големите в света замърсители на природата, това поставя под заплаха здравето на американците. Но политиците не се интересуват от това. 14% от републиканците не отделят внимание на екологията, а 24% пък твърдят, че човекът по никакъв начин не е повлиял за климатичните промени. При това до 67% от демократите са убедени, че хората са допринесли за глобалното затопляне. Тази несъгласуваност не е в полза на САЩ, пише The Daily Dot.

Третата лъжа е твърдението на американските специални служби за това, че криптирането на лични данни „е само за престъпници“. Администрацията на Барак Обама в момента води най-голямата в историята програма за следене на граждани по целия свят и това е явен пример за лицемерната позиция на президента, който базира предизборната си кампания на принципите на прозрачността и доверието.

Директорът на ФБР Джеймс Коми лобира за нов закон, фактически забраняващ криптирането. През 2014 година Коми заяви, че новото криптиране на Епъл поставя потребителите на устройства на фирмата извън закона. Той твърдеше, че технологиите за неприкосновеност на личния живот могат да представляват опасност за хората. 

„Какво се случи през 2014 година?“, задава въпроса The Daily Dot. „Идеята за криптирането не е нова и десетилетия наред не е предизвиквала такъв протест у специалните служби, както след разобличаването на Едуард Сноудън, ракрил тайните програми за следене на ЦРУ и АНС. Всъщност, пише изданието позовавайки се на експерта Брюс Шнайдер, няма никакви основания да се твърди, че защитата на данните сериозно ще затрудни разследването на тежки престъпления“.




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: viktorkordon
Категория: Политика
Прочетен: 278073
Постинги: 105
Коментари: 264
Гласове: 156
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол