Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2014 20:13 - „ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА” – ОРЪЖИЕТО НА САЩ СРЕЩУ БАШАР АСАД
Автор: viktorkordon Категория: Политика   
Прочетен: 1542 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА” – ОРЪЖИЕТО НА САЩ СРЕЩУ БАШАР АСАД

 

Източник: trueaboutsyria


САЩ предприе удари по ИДИЛ или ИСИЛ, или както е на арабски – ДААШ. Едва ли има голяма медия, която да не е сложила новина, свързана с Ислямската държава, на началната си страница. Но така и никой не си зададе най-важните въпроси:

* КОЙ СЪЗДАДЕ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА В ИРАК И ЛЕВАНТ, И КАК БЕ СЪЗДАДЕНА ТЯ?

* КОЙ ФИНАНСИРА ИДИЛ И ЧИЙ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ?

Явно лицемерието се превърна в основен принцип на световната политическа сцена, а хората, които създадоха тази уродлива организация, сега гузно се правят, че се борят със световното зло. Не е ли смешно, че именно Саудитска арабия, Катар, Турция, Кувейт и ОАЕ, страните, които открито финансираха ислямистките групировки, сега най-лицемерно заявяват, че ще се борят срещу тях?  Всъщност, появява се и един трети въпрос – защо САЩ реши да бомбардира ИДИЛ едва когато ислямистите им нападнаха петролните кладенци в Ирак, а цели три години преди това нагло прикриваха техните издевателства и изродщини, обвинявайки сирийските власти на Башар Ал-Асад?

Но да започнем отначало.

Три години подред повтарям едно и също. Три години гледах как ислямисти нахлуват и бомбардират моят град – Махарде. Само преди няколко дни бе убито 13-годишно дете, виртуозен кейбордист, и за съжаление мой близък братовчед. Три години вече хората от този християнски град са бомбардирани ежедневно от различни ислямистки групи, които си сменят имената. Първо бяха бригади Фарук, които първоначално се водеха към Свободната Сирийска Армия, после видите ли не са от тях, после станаха Ахрар Ал Шам, после Ислямски фронт, а накрая се оказа че са Ал-Нусра. Престъпленията им се прикриваха от западната преса, а ако някой не ми вярва – проверете в абсолютно всички страници на християнски населени места във Фейсбук, или в други социални мрежи.

Всъщност Сирийската Свободна Армия (ССА), или т.нар. борци за „демокрация“, дадоха началото на всички тези ислямистки организации, а наглите говорители от Белия Дом, продължават да твърдят, за наш шок и ужас, че трябва да финансират „умерените“ бунтовници, без въобще да осъзнават, че това го чуваме вече четвърта година подред, a накрая американското оръжие все се озоваваше при ислямисти. Защо се получава така? Защото ССА никога не е съществувала. Тя бе чадър, който прикриваше всички останали. Когато тези групировки напредваха и завладяваха територии, медиите ги наричаха „бунтовниците срещу режима на Асад“. Но когато тези групировки извършваха сектантски престъпления и избиваха цели селища – медиите почваха да увъртат и да ги наричат с различни имена. Една доста удобна тактика, която бе използвана четири години подред. Едни и същи брадати уроди, едновременно като хамалеони бяха наричани така, както бе удобно за политическите цели на САЩ, и техните приятели от Саудитска Арабия, Катар, Кувейт и Турция – или умерени ислямисти, или радикални, като никога не уточняваха връзките между тях.

Организации като ИДИЛ не се появяват от нищото, ей така, защото има лоши хора по света. Тези организации се финансират, подготвят, обучават години наред. Кой ще обясни как се появиха над 150 хиляди джихадисти в Сирия, 2/3 от които са чужденци? Кой ще обясни как така (според официални данни на ООН) в Сирия досега са загинали 20 000 чуждестранни бойци? Какво правят в Сирия тези бойци и кой ги импортира там? Кой им плаща? Откъде идва тази тяхна идеология? Защо никой не говори за избиването на християни, алауити, друзи, черкези, за разрушаването на тези култури, на плурализма и на мултиетническия модел на Сирия? Защо нито една етническа или религиозна група  не подкрепи Сирийската Свободна Армия, като изключим част от сирийските турци (туркмените)? (който твърди обратното нека се поразрови в страниците във Фейсбук и ми покаже някой религиозно-етнически град, квартал или селище, което подкрепя бунтовниците).

За да проследим историята на ИДИЛ или Ал-Нусра, трябва да проследим създаването на виртуалната Сирийска Свободна Армия. Нейният лидер в началото бе Риад Ал-Асаад, мюсюлмански брат, а неговият братовчед – Муафак, ни бе известен като човек, който обучаваше на салафизъм/радикален ислям/ ромите в Пазарджик. Съвсем официално почти всички лидери на Сирийската Свободна Армия са членове на Мюсюлманските братя (това дори го пише в уикипедия). Както всички много добре знаят, лидерът на Ал-Каида също е Мюсюлмански брат – египтянинът Айман Ал-Зауахири. Мюсюлманските братя всъщност са основоположници и на групи като палестинския Хамас, на либийските ислямисти от „Ал-Адала уа Ал-Бина“, които радикализираха и съсипаха Либия, както и на тунизийската партия Еннахда, които спечелиха изборите и започнаха да избиват светско настроените политици като Шукри Белаид, и да налагат ислямски режим. Мюсюлманските братя спечелиха и изборите в Египет, започнаха да вкарват безумни средновековни закони, преди да бъдат изхвърлени от генерал Ал-Сиси и светските египтяни.

Със създаването на Сирийската Свободна Армия и избирането на техните лидери, както и с откритото им финансиране от Саудитска Арабия и Катар, на всички сирийци вече им бе ясно, че това не е бунт на сирийския народ, а бунт на Мюсюлманските братя – същите тези братя, които бяха забранени от светското управление на Хафез Асад, който през 1982г. в град Хама, след няколко сектантски атентата над християни и алауити, им нанесе най-жестокия удар, който някога им бе нанасян. Под управлението на  Асад  само споменаването на Мюсюлмански братя можеше да те прати в затвора. Същите тези прокудени извън страната Мюсюлмански братя (предимно приети и базирани в Катар и Саудитска Арабия), дойдоха и поеха контрола върху Сирийската Свободна Армия и тяхната задача бе да свалят диктатора Асад и да поемат контрола на страната, дирижирани от С. Арабия и Катар. Затова всяко пени, всеки цент, всеки долар, даден на тази армия, всъщност отива в радикални групировки, зад които стои една и съща организация –Мюсюлмански братя.

Преди повече от две години тунизийски „бунтовник“ съвсем свободно  заяви по тунизийската телевизия, че има над 3500 тунизийци, които се бият в Сирия на страната на Свободната сирийска армия, като са влезли през Турция. Но дайте да видим дали идеологията на ИДИЛ се различава много от тази на Саудитска Арабия, където вече е наложен шериат:

- ИДИЛ налага на християните да изберат или смърт, или приемане на исляма или трети вариант – плащане на непосилен данък – джизя. В Саудитска Арабия християнството също е строго забранено, религиозните полагания и проповеди се наказват със смърт, а религиозната полиция може да те вкара в затвора, защото си „празнувал“ Коледа.

- ИДИЛ обезглавява наред противниците и нарушителите на „шериатските“ закони, както между впрочем и Саудитска Арабия, която от началото на годината е обезглавила най-малко 45 души, и то за престъпления като прелюбодеяния, изенвяри, вещерство и  религиозни обиди/измени. Страната е обявила атеизма за тероризъм.

- ИДИЛ напада предимно селища на сектантски принцип, най-вече тези на шиитите. В Саудитска Арабия пък шиитското малцинство е сред най-бутално потисканите общества в света.

- ИДИЛ забранява на жените да карат автомобили, да излизат навън без придружител, без абая, а християнските и кюрдските жени биват малтретирани и изнасилвани. В Саудитска Арабия жените също нямат право да карат автомобили, да излизат без придружител, задължават се да носят абая, а ако бъде изнасилена, то тя ще бъде наказана, защото е излязла без придружител, и защото показанията й ще се броят за половин глас, а на изнасилвачът – за цял.

- Разлика между знамената на Ал-Нусра и Саудитска Арабия почти НЯМА (както сами виждате.) Просто единият е черен, а другия – зелен (с абсолютно един и същи надпис – Ла Илаха ила’Алах уа Мухаммад Расул Аллах)

Дори да си рядко глупав, пак може да се досетиш кой седи зад групировки като Ал-Нусра и ИДИЛ.  И докато техните работодатели от Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Кувейт и Турция гузно организират маскарад, с който да разсеят очевадните нишки, всички водещи до техните нагли и садистични управници, тези групировки продължават да убиват и разрушават – и пак предимно кюрдски, християнски и алауитски селища. Но хората, които са вътре в нещата, хората, които знаят кой кой е, сирийците, те знаят откъде взимат заплатите. Джобовете на пустиняците, чиято средновековна и нетолерантна култура  потиска жени, учени, хуманисти и секуларисти, са много дълбоки, а и на всичкото отгоре залепени за американски панталони.

И докато ние всички треперим за роднините си в Сирия, ще трябва да търпя поредната порция нагли, лицемерни лъжи на корпоративните, безчовечни медии, превключени на автопилот и ръсещи едни и същи абсурди – С. Арабия, Катар и Турция отиват да бомбардират ИДИЛ – чудовището, което те финансираха, вкараха и обучиха да се бие с Асад. Което напомня за муджахидините, които бяха вкарани в Афганистан, за да се превърнат после в талибани.

Арабската пролет се превърна в Зима на Мюсюлманските братя и на всичките им крила (Хамас, Ал-Каида, Ал-Нусра, ИДИЛ, Аннахда в Тунис, „Ал-Адала уа Ал-Бина“ в Либия). Както се казва – създай зловещ враг и се прави, че  се бориш срещу злото. Защото ние сме винаги от добрите. Уви, понякога юздите на зловещят враг може да се изтърват от контрол.

Интересно ми е докога този геноцид ще продължава. За Османската империя, чийто граници и историческо наследство иска да възстанови Ердоган, е нещо нормално да се финансират геноцидите над християни (в Сирия бяха спасени хиляди арменци от османския геноцид, спомненте си какво се случи в град Касаб – град, населен с арменци, чиято Фейсбук страница е достатъчно красноречива), кюрди и алауити.  С какво лице тези нагли лицемери – Ердоган и Давутоглу – застават пред света? Те са тези, които вкараха хиляди джихадисти в Сирия, обучаваха ги, финансираха ги, а сега отново обвиняват за кървавата баня Асад (чиято вина е, че не клекна пред турските петролно-газови амбиции). Връзката на Ердоган със Саудитска Арабия обяснява защо той толкова рева срещу Египет и изритването на Мюсюлманските братя от арабската страна.

Най-лошото е, че сме абсолютно безсилни. Пред мейнстрийм медиите се явяват само платени лица, представящи се за сирийци, а за факти се представят това, което е написано в сценария. Докато е така, тази война ще продължи. Интересно е дали ще бъде прието, ако отправя едно предизвикателство към уважаемите недосегаеми посланици от американското и европейските посолства: да изпратят екип с камери, които онлайн да взимат интервюта от населението в Сирия и да се предават пряко по целия свят. Да видим какво ще кажат те за т.нар. умерени бунтовници, особено в християнските населени места.

Онзи ден видях резултатите от изборите в България, заедно с интересни подробности. Като например това, че 45% от ромите са гласували за ДПС. Явно братовчедът на командирът на сирийските бунтовници, Муафак Ал-Асаад, си е свършил добре работата, а ислямизирането на роми продължава. Като се има предвид, че това малцинство непрекъснато се увеличава, а законите на демокрацията повеляват мнозинството да управлява, е хубаво до помислим за момент. После да отбележим и думите на Маажид Науаз, бивш член на Мюсюлманските братя, избягал от организацията – той ясно подчертава, че за разлика от Ал-Каида, Мюсюлманските братя искат да се възползват от демокрацията за да дойдат на власт за да наложат радикалните си идеи – така, както го направиха в Либия, Тунис и Египет, а и бе на път да го направят и в неарабски страни, като Мали и Нигерия.

Бих попитал също лидера на ДПС –  Местан ефенди, който толкова много говори за европейски ценности, етнически модел и подобни либерализми, защо не спомене за такива в неговата Турция? Колко демократично е да обявиш нобеловия ти лауреат за подсъдим и престъпник, само защото си отвори устата за арменския геноцид? Как работи етническия модел в Турция спрямо кюрдите и алевитите, като заради тази политика Европа не желае Анадола в Европейския съюз. Какви европейски ценности защитава Ердоган с цензурата и ислямизирането на страната и подкрепата му за Мюсюлманските братя, както и финансирането и импортирането на джихадисти в Сирия?

Лошото е, че при такива организации не важат правила – те се възползват и от либералните и толерантните действия към тях, така и от агресивните и силови такива, чрез които отново трупат точки и застрашават светските устрои в региона.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: viktorkordon
Категория: Политика
Прочетен: 277328
Постинги: 105
Коментари: 264
Гласове: 156
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол