Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2015 13:41 - ИМИГРАНТИТЕ СА ОРЪЖИЕТО, С КОЕТО АМЕРИКА ЛИКВИДИРА КОНКУРЕНТА СИ ЕВРОПА
Автор: viktorkordon Категория: Политика   
Прочетен: 13652 Коментари: 30 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ИМИГРАНТИТЕ СА ОРЪЖИЕТО, С КОЕТО АМЕРИКА ЛИКВИДИРА КОНКУРЕНТА СИ ЕВРОПА

Източник: obshtestvo.net

Интервю на Общество.нет с Калина Андролова, главен редактор на списание a-specto, политически анализатор в предаването „Деконструкция” на БНР.

Вижте как Виктор Орбан се съпротивлява, как се бори, как защитава националния интерес на Унгария.

Ние сме във война, казва още видната журналистка.


Г-жо Андролова, какво се случва в Европа днес? Бежанската криза сякаш доведе до ступор на ЕС.
Европа се предава без никаква съпротива. Тя все още може да вземе разумно решение –да приключи сирийската война, да екстрадира бежанците, да стегне редиците си, да осъзнае причините за пълната драма, да поеме по нов път, който ще я съхрани. Но нищо от това няма да се случи. Европа е сляпа и с намордник. Тя беше дълго време заблуждавана, хвърляна в нелепи решения (като подкрепа на всевъзможни войни и всевъзможни санкции), и подвеждана в това кой всъщност е врага й. Невероятно е, но дори и в този момент, в който Европа потъва до глътката, отново наглеците се изправят и абсолютно психиатрично заявяват, че Русия е врага. Ето това зомбиране на съзнанието доведе Европа до този край. В Европа никой никога повече няма да живее спокойно. Европа става жертва на нарочната (и объркана) стратегия на своите американски „приятели”. Европа чак сега схвана, че САЩ не са й никакви приятели, а съдбоносни конкуренти и че е смъртоносно ударена от бруталния им интерес. Въпреки всичко нито един политик от водещите държави като Германия, Франция, Великобритания, Италия и пр. не събира смелост да каже, че това болно „партньорство под диктат” САЩ–Европа, в което Европа загива, трябва да приключи. Давате ли си сметка за какъв мащаб на подчиняване на политическата прослойка става дума?!

Има ли условия за преформатиране на Съюза? Как го виждате.
Има условия. Смятам, че бежанците ще променят старите планове за ЕС. Много държави ще се ориентират към самостоятелно спасение. ЕС се къса, ще има завръщане към национално отговорни политики. Брюксел се провали и то шеметно. Много вероятно е Великобритания да напусне ЕС. И този знак за липса на бъдеще, ще хвърли Европа в междуособици, етноконфликти, мигрантска престъпност и хаос. Много лесно е Европа да бъде подпалена. И тя ще бъде подпалена. Европа ще бъде използвана (както се използват много други конфликти в разни точки на света) за решаване на проблемите на САЩ.

Българският политически елит се оказа единственият от Източна Европа, който зае друга позиция за бежанците и буквално ги покани. Защо се стигна дотук?
Да си посредствен безделник е по-лесно, отколкото да си умен и съзидателен. Българският политически елит е един учтив мистър Бийн, който иска да бъде уважаван от господарите си, затова винаги им се покланя, опирайки носа в пантофите си, но въпреки това те все го подритват и му се присмиват. Българският политически елит е агентура (на тъмно), водена за носа и ползвана за чужди интереси. Затова се стигна до тук. Просто мистър Бийн никога няма да бъде Шарл дьо Гол, нито Виктор Орбан и т.н. Българският политически елит кани проблемите, не ги решава. Да си го кажем направо, това е неинтелигентен елит, който няма способност нито за съпротива, нито за съждение по даден въпрос. Това е елит, който не може да защити нацията. И много скоро всички ние ще изпитаме резултатите от това. Например, представете си в хаоса, в който се намира ЕС, колко лесно е да се откъсне парче от територията на страната ни. Най-вече районите, където поради слабоумна липса на държавна политика за заселаване на българи, такива са останали около 15-20%. Нима мислите, че някой ще реагира на подобна агресия? Уверявам ви, никой няма да реагира. Освен това има и мирни начини за откъсване – чрез местен референдум. Ще влязат танковете просто да запазят резултата. През това време българският политически елит ще продължи да играе карти, да поръчва проститутки, да си назначава любовниците в министерствата, да говори безсмислици и т.н. Ние сме народ в тъмна нощ, без оръжие и без водачи.

Как гледате на днешния български политически елит и капацитета му за разрешение на кризата? Какво трябва да направи държавата в днешната ситуация?
Срамувам се от българския политически елит. Много дребни и евтини са политиците ни! Вижте Виктор Орбан как се съпротивлява, как се бори, как защитава националния интерес на Унгария. Поемайки всички удари – обиди, протести, обвинения, че е диктатор, черен пиар и пр. Истински мъж! Истински държавник! Когато има война (а ние сме във война, макар и повечето хора да не забелязват това), има нужда от държавници. Иначе държавата изчезва. България изчезва от много време. Нашите политици нямат никакви идеи, мисли, дори суета да направят нещо за защита на нацията, те просто крадат. Нищо повече. Елементарни са. Държавничеството е друг вид грамотност, не е просто да си ходил в университет. Трябва да си смел и с голям хоризонт. Тесните умове с дребен шрифт на личния интерес не могат да поведат една нация напред. Не можеш да симулираш държавничество, както не можеш да симулираш талант. Плевнелиев така и не разбра това. Винаги като го видя колко е разпалено глупав ми идва да вдигна лозунг: „След комунистите най-много мразя антикомунистите!” В днешната ситуация държавата не може да направи нищо извън напътствията от „Козяк” 16, защото няма държава. Не става дума за клише. Просто няма държава. Министрите ни са маскарад, който е много болезнено да наблюдаваш.

В страната се изграждат тежки престъпни структури (трафикантски мрежи), които намериха неочаквани съюзници в лицето на неолибералните фондации за някои аспекти на бежанския въпрос. Не ви ли се струва странно това?
Напълно закономерно е предвид геополитическата доктрина на САЩ. Шествията в подкрепа на бежанците, плюшените мечета и тортите, с които приветливо се посрещат в Германия мигрантите, всичката тази фалшива „дружелюбност” се организира от неправителствени организации с американско финансиране в Европа. Създава се обаче маскарадната илюзия, че едва ли не целия германски народ приветства нашествениците. Сълзливата медийна кампания, която се разрази изкуствено по световните информационни канали за любов и нежност към нещастните и бедните също беше внимателно подготвена. Защо? За да упоят за пореден път европейците и да бъдат въвлечени в решения, които са изцяло в ущърб на Европа. Всеки умен човек може да си зададе въпроса чии интереси обслужва войната в Сирия и чудовището „Ислямска държава”? И да си отговори: на САЩ. Значи един път запалваме война, убиваме хора, а втори път „плачем” за тяхното нещастие! Не ви ли изглежда подобно поведение перфидно и безсрамно?! На мен дори ми изглежда шизоидно. Знаете ли, САЩ отдавна не са онзи пазител на демокрацията и моралните ценности, за какъвто целият свят ги смяташе в началото на 90-те години. САЩ се самозабравиха. Действаха арогантно и грубо през последния четвърт век, нарушавайки международните отношения и норми по начин, присъщ на същинските империи. САЩ бяха просто една много силна държава, но с рухването на комунизма се превърнаха в безцеремонна империя. Проблемът е, че доста дълго време никой не забелязваше, че САЩ от надежда и блян за съвършената демокрация се превърнаха в сериозна заплаха за сигурността и спокойствието на света. Това е безспорен факт.

Има ли според вас цензура на политическата коректност, която доминира европейските, а донякъде и българските медии?
Не само има цензура. Става дума за информационен тоталитаризъм! Много е тежко положението. Особено в Европа. С концентрацията на капитала се свиха всички възможности за свобода на медиите. Това, което се представя за независими и силни медии в Европа, са просто медии, обслужващи хегемониалния интерес. Практически това са всички големи медии. Звучи абсурдно, но е вярно. Бих казала, че е страшно. Просто източниците на пари са свързани изключително с метрополията. Контролът и съобразяването идва по две линии – собственост и местни политически елити, които от своя страна са напълно зависими (отново от господарите в метрополията). Омагьосан кръг. Има и един още по-ужасяващ проблем. Голяма част от самите журналисти не се измъчват от цензурата, те са свикнали с нея, те мислят в матрицата, те са част от матрицата, те са, бих казала, създадени от матрицата. Антиутопия! Тези, които трябва да събуждат, всъщност приспиват населението, отвеждайки го тихо към упадък…




Гласувай:
19



1. appen13 - Ислямисткият имигрантски башибозук, който провежда хиджра е оръжието с което Берлин ликвидира Европа
19.09.2015 13:47
Каква "Америка", какви пет евро ?
Ислямисткият имигрантски башибозук, който провежда хиджра е оръжието с което Берлин ликвидира Европа !
Не Вашингтон, а Берлин и Брюксел са истинския проблем и истинските врагове на Европа и европейците !!!!
цитирай
2. viktorkordon - до appen13
19.09.2015 14:05
Господине с неизвестно име, необходима Ви е далеч по-широка перспектива и по-прецизен аналитичен инструментариум, за да сте в състояние да разберете и коментирате тази проблематика с необходимата за това подготовка и експертност. А това няма да се случи, докато сте изцяло потопен в информационното блато на агенции като ТАСС и Синхуа. Та, стойте си във Вашия гьол и си крякайте там, защото извън него изглеждате твърде нелепо!
цитирай
3. appen13 - Волтер"Когато някой е тъп, то това е задълго". Убеди ни, колко прав е бил Волтер !
19.09.2015 14:31
viktorkordon написа:
Господине с неизвестно име, необходима Ви е далеч по-широка перспектива и по-прецизен аналитичен инструментариум, за да сте в състояние да разберете и коментирате тази проблематика с необходимата за това подготовка и експертност. А това няма да се случи, докато сте изцяло потопен в информационното блато на агенции като ТАСС и Синхуа. Та, стойте си във Вашия гьол и си крякайте там, защото извън него изглеждате твърде нелепо!

Винаги е забавно, когато ПЕС и ЕНП туземната евро-германска прислуга крещи като обезумяла "дръжте крадеца", докато краде от истината !!!!
http://www.breitbart/london/2015/09/18/politico-dont-blame-merkel-for-migrant-crisis-blame-bush-obama-isis-assad-orban-cameron-erdogan-and-le-pen/

Обърнете внимание фанатизираните ислямски башибозуци чие име славят в екстаз !
Това на евро-райх фюрерин Меркел
цитирай
4. viktorkordon - до appen13
19.09.2015 14:46
Много сте малък в интелектуално отношение и неподготвен в информационно, за да си губя времето да Ви обучавам на "А" и "Б" в глобалната геополитика. Научете си уроците и се явете отново на изпит след няколко десетилетия.
цитирай
5. podvodni - Бравоооооо ! "Сериозни...
19.09.2015 14:56
Бравоооооо !
"Сериозните" анал-лизатори се престрашаватдо преоткриват топлата вода и колелото.
Обаче някъде отдавна съм чел и слушал тези думи и се чудя къде !
Ами да разбирасе !
Преди години аз и други като мен писахме подобни неща.
Вярно, не в тази конкретика, но в тази посока - дебилен ЕС и опасносттта САЩ.
Но тогава ни се присмиваха и ни наричаха любители на конспиративните теории.
И така, идва времето кагото ще мога да кажа - абе, чукундури кухи, аз казвах ли ви?
Но преди това ще внеса още малко объркване в кухите кратуни на "сериозните" анал-лизатори като заявя, че причината за проблема не са дебилните ЕС, техните ръководители и САЩ, а Великобритания. И процесът не е започнал с инициирането на "арабска пролет" , а с "план Маршал" след ВСВ.
цитирай
6. appen13 - Боя се, че точно гео-политиката е последното нещо от което разбирате, за нея все пак е нужна историческа, политическа и обща култура. А това са неща, които опре
19.09.2015 15:09
viktorkordon написа:
Много сте малък в интелектуално отношение и неподготвен в информационно, за да си губя времето да Ви обучавам на "А" и "Б" в глобалната геополитика. Научете си уроците и се явете отново на изпит след няколко десетилетия.


Само за протокола !
Ориана Фалачи МНОГОКРАТНО предупреждаваше комичния чиновническо-слугински европейски полит- истаблишмънт в книгите си "Ислямофашизмът" и "Ислямският тероризъм", какво очаква Европа в обозримо бъдеще !
Покойният Муамар Кадафи многократно предупреждаваше до какво ще доведе неговото отстраняване и разрушаването на Джамахирията !
Берлин и Брюксел НЕ САМО приветстваха ГЕО-ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ "Арабска пролет", но и активно участваха в него !
Е, сега АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср бере кървавите плодове на политическата идиотия на Берлин, Париж и Брюксел !
И нито Вашингтон, нито Москва, нито Пекин са виновни затова !

Ако случайно беше прочел някой от трудовете на сър Арнолд Тойнби(най-прозорливия европейски гео-политик и последният автентичен енциклопедист в Европа), на великият руски философ и гео-политик Лев Гумильов(днешна евразийска Русия е негов гео-политически проект), или пък "Кожата" на най-великия европейски нон-конформист Курцио Малапарте, вероятно щеше да разбереш логиката на случващото се в Историята, логиката на историческия процес и причините за краха на АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср !!!
Липсата на ЕЛЕМЕНТАРНА гео-политическа култура, плюс АГРЕСИВНАТА ИСТОРИЧЕСКА НЕГРАМОТНОСТ и СЛУГИНСКАТА ПСИХОЛОГИЯ НЕ ПРОЩАВАТ !!!!
цитирай
7. viktorkordon - до podvodni
19.09.2015 15:51
Изглежда това е един от малките случаи, при които мненията ни, поне донякъде, съвпадат. Аз също споделям тезата, че коренът на настоящите процеси се намира в наложения от САЩ следвоенен ред, който генерира политици, удобни на метрополията отвъд океана. Реакцията на тези политици при сегашната криза е доказателство за това, че те не служат на своите народи, а на Вашингтон. Това обяснява и пагубното им бездействие, нанесло непоправими щети на европейските общества. Единствено критичните гласове, идващи от някои среди, и твърдото поведение на Виктор Орбан принудиха тия колониални администратори да се размърдат. Подозирам обаче, че те ще изиграят поредната симулация, защото са програмирани да следват ограниченията на матрицата, зададена от Съединените щати.
цитирай
8. ssvetozar - Каква "Америка", какви ...
19.09.2015 15:55
appen13 написа:
Каква "Америка", какви пет евро ?
Ислямисткият имигрантски башибозук, който провежда хиджра е оръжието с което Берлин ликвидира Европа !
Не Вашингтон, а Берлин и Брюксел са истинския проблем и истинските врагове на Европа и европейците !!!!


Напълно съм съгласен с това мнение.
цитирай
9. yoan2015 - Здравей Викторе!
19.09.2015 16:04
Преди години един арабски лидер е казал, че войната между исляма и християнството ще я спечелят децата на имигрантите, сега се развиват други тези, които са доста смели в пророчествата си, както казват някои от изтока, ще поживеем, ще видим, във всеки случай нищо не е загубено, всичко зависи от нас, не от управляващите.
цитирай
10. podvodni - Уважаеми г-н Кордон, приемам пр...
19.09.2015 16:24
Уважаеми г-н Кордон, приемам признанието ви относно моята правота чрез изразената близост на мненията ни, и зная, че с течение на времето мненията ни все повече ще съвпадат, при това че аз все още отстоявам и ще оставам на своите позиции.
Както писах, САЩ не са проблем ( защото никога не са били империя - те са част от империя), истинският проблем е Великобритания и всички проблеми идват от нея.
А защо именно тя е въпрос на който отговора е много лесен и същевременно труден за разбиране поради наличието на езотеричен и външен елемент.
Но да не избързваме та да не се получи инфо-шок.
Търпението е добродетел на мъдрия, е казано в една дебела книга, а аз имам търпение пре-достатъчно.
цитирай
11. viktorkordon - до yoan2015
19.09.2015 16:35
Съгласен съм с Вас, че всичко зависи от нас самите. Това, което се случва, е тест за способността ни да оценяваме проблемите и да ги решаваме.

Все пак държа на позицията, че ислямските страни сами по себе си не представляват никаква заплаха за развития свят, поради непоправимата си технологична и военна изостаналост. Това, което им дава някакви преимущества в момента, обаче, са неадекватните реакции на европейските политици, които именно превръщат този лесно разрешим проблем в гигантска криза. Въпросът е какво кара политиците да вземат пагубни за своите народи решения? Не е възможно те да не разбират какви фатални последици ще има от техните действия и бездействия, след като всеки нормален гражданин го вижда.

Моето мнение е, че след Втората световна война Съединените щати използваха различни методи, включително военната окупация и плана Маршал, за да установят в Европа такива политически, икономически и обществени порядки, каквито да обслужват техните интереси. Същото стори и Съветският съюз в зоната, окупирана от него. Това бе борба между две системи, при която всяка от тях налагаше своята воля и установяваше своя модел в сферата на своето влияние. След като съветския блок се разпадна, остана само американската система да властва над света и респективно над Европа.

Ето защо европейските политици са продукт на тази матрица и работят изцяло в нейните рамки, обслужвайки по този начин американските, а не европейските интереси. Това обяснява и на пръв поглед неадекватното им поведение, противоречащо на здравия разум и на интересите на европейските общества. Те просто постъпват по същия начин, както и местните елити, поставени от Римската, Османската, Австрийската и другите империи, а именно служат на имперските власти, на които дължат кариерата си. Принципът е прост и изначален като света.
цитирай
12. apostapostoloff - Ето и поредната комунистическа идиотщина-
19.09.2015 17:43
4 милиона мюсюлмани (ако изобщо дойдат толкова в Европа) ще унищожат 400 милиона християни. А бе, вие комунягите наистина сте кръгли идиоти!
цитирай
13. veilet - @podvodni, вероятно (надявам се) ...
19.09.2015 17:54
@podvodni, вероятно (надявам се) ще е от полза за Велената (поне въртяща се около теб самият), ако на първо място намериш себе си- никаво заяждане- добронамерен съвет!!!
цитирай
14. appen13 - 4 милиона мюсюлмани (ако изобщо ...
19.09.2015 17:56
apostapostoloff написа:
4 милиона мюсюлмани (ако изобщо дойдат толкова в Европа) ще унищожат 400 милиона християни. А бе, вие комунягите наистина сте кръгли идиоти!


Че откога в АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср има 400 милиона християни ?
Според статистиката в АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ Райх 4.0- Германия, едва 30.7% от населението се идентифицира като "християни", като при това според мнозинството католически и православни богослови , германския евангилистичен протестантизм е ВСИЧКО ДРУГО, но не и "християнство". Само припомням, че германската евангилистична протестантска "църква" разреши еднополови бракове на германските протестантски свещеници, а около 15% от тези протестантски пастори са педерасти и лесбийки !
цитирай
15. viktorkordon - до apostapostoloff
19.09.2015 18:09
"4 милиона мюсюлмани (ако изобщо дойдат толкова в Европа) ще унищожат 400 милиона християни. А бе, вие комунягите наистина сте кръгли идиоти!"

Този аргумент е нонсенс, защото шепа бели завладяха Южна и Северна Америка, няколко хиляди турци създадоха огромна империя, която включваше обширни територии от Европа, малък брой българи направиха своя държава на земи, принадлежащи на Византия, а Ислямска държава, в която участват едва няколко десетки хиляди главорези, са подчинили огромни области с многомилионно население. Примерите от историята, които показват как далеч по-малоброен противник поставя под своя зависимост превъзхождащо го по брой население са безбройни. Така че аргументът, че прииждащите мюсюлмани са малко, поради което не представляват заплаха, няма подкрепата нито на логиката, нито на историческите примери.
цитирай
16. veilet - страните от Персийския залив като ...
19.09.2015 18:20
страните от Персийския залив като цяло отказват да приемат бежанци, което е леко смущаващо Ако EU/USA тръгнат да нападат ИД , ще затвърдят позициите на другия диктатор Асад (зад него са Русия, Ирак ...). ИД е ясно, че се поддържа отвътре, хилядите ѝ обучени и добре въоръжени членове нe падат от небето. ИД се e подкрепял от Катар, Саудитска Арабия + Турция и САЩ - срещу Сирия и Асад.
човека е работил за израелската служба Натив- американците не могат да го дишат, забрави да застанат до Русия зад него. Той от своя страна е готов на диалог само, ако опозицията капитулира и признаят войските му за победители.

Асад не е китка. Tова че, Русия, Иран, Хизбула го подкрепят да не падне, не значи, че народа е с него. Накрая ще изберем по-малкото зло ...Интересно все пак, какво толкова ги интересува американците, как живеят сирийците?!
А относно народа, то там живеят различни групи. Също и много бежанци от последните войни.
И доколкото разбрах, той иска да се проведат избори.......
цитирай
17. appen13 - Нека подредим гео-политическия пъзел "анти-европейски германски ессср" !
19.09.2015 18:39
И с изненада ще установим, че НЕ Вашингтон, а още по-малко Москва или Пекин желаят смъртта му, а неговия колапс е ЛОГИЧНО И ПРЯКО СЛЕДСТВИЕ от СЪЗНАТЕЛНАТА И ЦЕЛЕНАСОЧЕНА политика на Берлин и Брюксел !!!
Който каквото сам си направи, НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА МУ НАПРАВИ !
цитирай
18. podvodni - Веллет, да вземеш да разясниш каква ...
19.09.2015 18:40
Веллет, да вземеш да разясниш каква е идеята на израза "да намериш себе си" щото, в този словесен каламбур няма никакъв смисъл.
Всъщност, има, но той е от съвсем друга платформа и измерение.
Не се заяждам, нито пък давам съвети ( без да са ми ги искали) а просто демонстрирам знания.
Ако пък искаш да намекнеш, че "скромността краси човека" и, навярно, си притеснен(а) за моята същност от прекомерно възгордяване поради това, че ситуацията е такава каквато я предвиждах ( и не само аз), то знай, че предпочитам да съм "грозен" и горд от способността която притежавам - собствено мислене.
цитирай
19. viktorkordon - до veilet
19.09.2015 19:08
Бих казал, че вижданията Ви (ако съм ги разбрал правилно) съвпадат с моите. Очевидно е, че в този регион (Близкия Изток), а и в цялата ситуация са замесени много интереси. Но най-важният играч, този, който в момента притежава мощта, ресурсите, мотива и властта да предизвиква процесите и в голяма степен да ги направлява, е Америка. Русия на този етап е в положението само на регионална сила, на която й е трудно да се меси в други театри, поради драстично намалелия й авторитет и заради икономическите си проблеми. Настоящите й прояви в Сирия са опит да демонстрира мускули и да заяви претенции да бъде актьор от глобална величина, което не й се удава съвсем успешно. Това позволява на САЩ да постъпват като хегемон, който сам определя съвременната геополитика. Да не забравяме, че съседни на Сирия държави, като Саудитска Арабия, например, които са спонсори на антиправителствените движения в тази страна, с което подпомагат Ислямска държава, са основни съюзници на Вашингтон в региона, т.е. зад тях стоят Съединените щати.

Един от принципите на римското право е „ Cuius commodum, eius incommodum” (комуто е ползата, неговата е вредата), който трябва да ни накара да се замислим кой има изгода от случващото се Близкия Изток и от вълната мигранти, която ни залива в момента. Моят отговор е, че Съединените американски щати са тези, които стоят зад това, тъй като единствено те отговарят на всички условия. На сегашния етап само те разполагат и с мотивите, и с възможностите да осъществят такова гигантско начинание, с което ще отстранят неудобните им режими в Арабския свят и едновременно с това ще премахнат конкурента си Европа, като създадоха благоприятни условия за инвазията на огромни маси мюсюлмани в нейното сърце.
цитирай
20. appen13 - Всъщност сълзите и сополите на Калина Андролова ни представя гледната точка изпадналите в шок руските"западници"
19.09.2015 19:10
Всъщност вайкането, сълзите и сополите на Калина Андролова ни представя гледната точка на руските"западници", петата колона на анти-европейския германски ЕСсср в Русия, която прави невероятни пропагандни еквилибристики за да прехвърли вината от Берлин и Брюксел на някаква хипотетична анти-европейска "Америка", която липсва в реалността ! Теза, която се разпространява от повечето евро-германски средства за масова дезинформация в Европа, финансирани ПРЯКО от Берлин и Брюксел !
Дори радикалните левичари нео-троцкисти, които са в Белия дом, са изпаднали в ступор и не могат да повярват, че в Берлин и Брюксел има такива откровено ДЕБИЛНИ анти-европейски суицидни "политици", като евро-райх фюрерин Меркел, нейния люксембургски пудел Юнкер, абсолютно неадекватните Оланд, Ренци и Шулц и т.н.
И къде и в КАКВО АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср конкурира САЩ ?
Като ВСИЧКО отдавна вече се произвежда в Китай, която е единствената страна на планетата с РЕАЛНА РАБОТЕЩА икономика и РЕАЛНА ИНДУСТРИЯ, и валутните резерви на същия този Китай надхвърлят валутните резерви на САЩ и страните от АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср ВЗЕТИ ЗАЕДНО ?
И защо САЩ трябва да ликвидира най-послушния си политически и икономически САТЕЛИТ, какъвто е АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср ?
Явно логиката на Калина Андролова не е най-силната и страна !
цитирай
21. pando - 100 %
19.09.2015 20:38
ISTINA!
цитирай
22. didanov - поздрави за постинга, направо по болното място!
19.09.2015 23:57
бих искал да добавя няколко исторически "краски" по темата
Битката при Ватерлоо :
Банкерската фамилия Ротшилд сериозно влияе върху европейската политика през 18 и 19 век. До 1815 г. Натан Ротшилд — единият от петте сина на Майер Амшел Ротшилд, се издига до най-влиятелния финансов банкер на цяла Англия. От своя страна, Ротшилдови вече са изградили почти перфектна шпионска и куриерска система в цяла Европа, оправдала надеждите преди всичко по време на Наполеоновите войни. Във всички стратегически важни градове и търговски места те имат свои „агенти“. Дес Грифин пише: „Каретите на Ротшилдови галопират по улиците, корабите им преминават Ла Маниш, агентите им се движат като неуловими сенки из градовете. Те пренасят пари в брой, ценни книжа, писма и съобщения. Преди всичко съобщения — най-новите, най-важните съобщения, засягащи стоковите и акционните борси.“ (16, S. 80f)

На 20 юни 1815 г. Натан Ротшилд получава таен доклад за развоя на войната и по най-бързия начин заминава за Лондон. Пристигнал на Лондонската борса, той разпродава всичките си _Consul-акции_ и симулира, че Англия е загубила войната. Новината се разпространява като пожар: „Ротшилд знае.“ — „Уелингтън е паднал при Ватерлоо.“ Повечето акционери изпадат в паника, че ще загубят всичко, и продават акциите си. Когато след няколко часа цената им пада до пет цента за долар, една дузина ротшилдови агенти на ордерово гише от другата страна на борсата изкупуват всичките акции на безценица. След унищожителното поражение Франция е изправена пред сериозни проблеми и през 1817 г. решава да вземе голям кредит от уважаваната френска банка Ouvrard и известните банкери братя Баринк от Лондон. Ротшилдови са почти забравени. Година по-късно тя отново има нужда от пари и повторно игнорира Ротшилдови. Това, разбира се, изобщо не им допада. Те опитват всичко, за да накарат френското правителство да им предостави сделката, но напразно.

Френските аристократи, горди в своята елегантност и знатен произход, виждат в Ротшилдови селяци — парвенюта, които трябва да бъдат поставени на място. Тогава на 5 ноември 1818 г. се случва нещо съвсем неочаквано. След като дълго време курсът на правителствения заем постоянно расте, изведнъж започва да пада. В двора на Людовик XVIII цари напрегната атмосфера. Единствените, които по това време не са потиснати, са братята Калман и Якоб Ротшилд. През октомври 1818 г. с безкрайните си резерви и с помощта на своите агенти те са изкупили голяма част от френския правителствен дълг, отпуснат от техните съперници Ouvrard и братя Баринг, с което курсът на заема се покачва. На 5 ноември 1818 г. обаче пускат огромни количества заемни книжа на свободния пазар в столиците на Европа и хвърлят пазара в „паника“. Вследствие на това картината тотално се променя и Ротшилдови стават „№1“ във Франция. Ето как получават цялото внимание на френския двор и то не само по отношение на паричните дела.

След поражението на французите банковата къща Ротшилд силно разширява влиянието си върху правителствената политика на Франция, а в Лондон чрез влиянието си върху Английската национална банка Натан Ротшилд има силно влияние върху британския парламент.

От този пример виждаме размера на щетите, който една прикрита информация може да предизвика — в случая върху борсата и индиректно върху правителството на една страна…

вижда се как "селяците" Ротшилд преди двеста години излизат на сцената. методите им днес са още по рафинирани, но не и по-малко безскрупулни.
цитирай
23. didanov - и една история малко преди Минск 2, която се покри веднага и никой не говори за нея повече
19.09.2015 23:59
Немските служби арестуваха помощника на Викториа Нуланд, който освен това се явява сътрудник на Vanguard Corporation, с почти милиард висококачествени долара, отпечатани от същата тази фирма. Този член на Държавният департамент по време на разпитите издаде Vanguard Corporation със всичките й компании, а също така Нуланд, Маккейн, Кери, Бренан и др.

Той показал как Vanguard Corporation е напечатала милиарди висококачествени , с които са заплатили на намениците в Сирия, Ирак, Украйна, Либия и т.н. както и на наемниците от компанията „Грейстоун“ и ИД.. Той свидетелства и за връзките и нефтените сделки между Vanguard Corporation и ИД.

Той признал, че февруари 2014 ситуацията в Украйна достигнала критичната точка, поради неспособността на властта да зплатят руския газ по новите цени. ЕС и особено германците се опитали да участват като поредници. Тогава „тази кучка“ Сюзън Райс ни заповяда директно от името на Ноланд, снайперистите да създадат „малко паника“. На следващият ден, Украйна вече имаше „ново правителство“, избрано основно от Нуланд (с истинко име Нуделман) и Джон Маккейн, представляващ National Republican Institute. Когато американската признала, че снайперистите са били обучени от НАТО в Полша и че цялата операция била организирана от Vanguard Corporation, ЦРУ и Държавният Департамент = то Обама за малко не получил сърдечен пристъп.

Сега Обама разбира, че се явява не повече от кукла на конци, която я ддърпат за конците в нащия театър, той просто е „кървав негър“. Първоначално глупавите нацисти е трябвало да убиват, колкото се може повече жени и деца и така да притиснат в ъгъла Путин и да го принудят да се намеси във войната.

Но вие можете да научите една свиня да стреля, но не и да мисли. Между другото, когато украинската войска нападна Славянск на 18 май , са били убити 19 агенти на ФБР и ЦРУ и 14 ранени. Greystone загубили загубили 17 човека, а Academi 59 човека.

Агентите на ФБР всъщност са били хора на Vanguard Corporation. Те получили специални фалшиви украински самоличности, които им давали право да заповядват на всички видове украински полицейски сили.

Той разказал как всичките масови убийства и зверства са били организирани от Vanguard Corporation и Greystone, как е общувал с Игор Коломойски и как двамата пласирали фалшиви долари в Украйна.

Германските служби му обещали свобода и нова самоличност, ако разкаже всичко каквото знае. И така потресените Меркел и Оланд се оказали на път за Москва.
цитирай
24. gosho568 - Поздрави!
20.09.2015 03:39
За унищожение... не знам, но все повече се убеждавам, че ЕС го командорят САЩ и, че този съюз, наистина е техен продукт!
цитирай
25. apostapostoloff - Та излиза, значи, че шепа мърляви,
20.09.2015 07:40
зле въоръжени ислямисти, ще смажат НАТО- най- великата военна машина в човешката история и ще завладеят ЕВропа. Кръгли, прононсирани идиоти сте вие, комунягите. Воглаве с идиотката Андролова.
цитирай
26. getmans1 - „ Според проучване на IHS Jane's ...
20.09.2015 08:02
„ Според проучване на IHS Jane's само 14 процента от атаките на ИДИЛ са срещу цели на сирийското правителство, докато сравнимият процент в Ирак е 54, което означа, че главна цел на ислямските радикали са сирийските опозиционни сили. В този смисъл публичната медийна опаковка на Русия за влизане в Сирия силно напомня тази на президента Ердоган - битката с ИДИЛ за него е само претекст за атаки срещу ПКК.“
цитирай
27. pando - Ще се сбъдне пророчеството
20.09.2015 09:37
На баба Ванга за опустошена от мюсюлманите Европа. Г-жа Андролова е права.
Европа е жертва на петата колона която е на власт.И това са най обикновени сатанисти/свирепи антихрестияни/. На първо време-
Европейските стоки и селскостопанси стоки ще станат неконкуретно способни/а те и днес са такива/ поради паразитите ,залепени върху гърба на производителите и собствениците на предприятия. Разбира се след фалита им ще дойдат американците да "помогнат"като изкупят предприятията за жълти стотинки...
цитирай
28. gosho568 - Хахаха
20.09.2015 10:46
Както винаги сте в целта, г-н Апостолов... и цепите мрака! :)))
цитирай
29. luky - !!!
20.09.2015 13:43
Андролова е проводник на кремълското виждане за случващото се в Европа и това би трябвало да е видно за уж обективния В Кордон. Нека има повече почтеност в подобни писания!
цитирай
30. dimat - Я и аз да се намеся,като черна станция!
20.09.2015 22:26
Така,както сте разединени,тъкмо има срещу кого да се обедините.

По стар "български" генетично предопределен обичай,ние можем да се обединим,когато е за "против" и никога,когато е за "за".

И ТАКА: НИКОЙ ОТ ВАС НЕ Е ПРАВ!!!

Втренчили сте се в разните "елити" на разните национални стада,наречени "народи" и си чешете езиците около тях,но не виждате ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ЦЯЛАТА ТАЗИ СИТУАЦИЯ,СЪЗДАЛА СЕ ОКОЛО "ЕВРОПА",В КОЯТО Е АНГАЖИРАН ПОЛОВИНАТА СВЯТ - ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "НАРОДИ"!

Къде са тези стада,на чиито гръб се върши всичко това?

С малки изключения,(унгарския,тези от "Вишеградската четворка,може би донякъде финландския) всичко друго сякаш се е изпарило.

"Някой" трупа на гърба на тези "народи" купища проблеми,готви им скорошна война....а стадата сякаш са се изпарили и са останали някакви "елити",които си разиграват етюди "войни между овцете".

Ето затова,в цялата тази перверзия,която се коментира под път и над път,липсва главният виновник, стадата от "народите",към които имаме "честта" да бъдем и ние,"големите разбирачи и "анал лизатори" на събитията,които се "бият" на наш гръб.

Да,ама щом ги няма "тези народи",господа геоАНАЛЛИЗАТОРИ, няма ни и нас.

Ние не съществуваме,освен да правим вятър помежду си.

Ще се появим,когато и ако,се появят отнякъде изпарилите се "народи" и вземат нещата в ръцете си.

Ако въобще могат.

Всичко останало няма никакъв смисъл.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: viktorkordon
Категория: Политика
Прочетен: 277953
Постинги: 105
Коментари: 264
Гласове: 156
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол